Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Αρχίζουν άμεσα οι περιφερειακές ΣΥΝδιασκέψεις


Ημερομηνία δημοσίευσης: 09/01/2010

Το πρόγραμμα των περιφερειακών συνδιασκέψεων που πρότεινε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Π.Γ. ο Αλέξης Τσίπρας θα τεθεί επί τάπητος στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος. Με δεδομένη τη γνωστή και διατυπωμένη θέση του πρόεδρου του ΣΥΝ για την ανάγκη επίσπευσης των συνεδριακών διαδικασιών, η Ε.Γ θα καταρτίσει ένα ευρύ πρόγραμμα συνδιασκέψεων που θα πραγματοποιηθούν καθόλη τη διάρκεια του Ιανουαρίου, προκειμένου "να ακουστεί η φωνή της βάσης".

Ο εκπρόσωπος Τύπου, Πάνος Σκουρλέτης, ανέφερε χθες στο ρ/σ "Στο Κόκκινο" ότι η διαδικασία αυτή θα συμβάλει ώστε "με έναν οργανωμένο τρόπο να κατατεθούν οι απόψεις μέσα από μια τέτοια διαδικασία την οποία προσδιορίσαμε να γίνει εντός του Ιανουαρίου έτσι ώστε στην επόμενη ΚΠΕ, που θα γίνει στα τέλη Ιανουαρίου, να υπάρξει και μια διαμορφωμένη εικόνα για το τι λέει το κόμμα γι' αυτά τα ζητήματα".

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ υπεραμύνθηκε της επιλογής του συνεδρίου, λέγοντας ότι "έχουμε ένα καινούργιο πολιτικό σκηνικό, ούτως ή άλλως μια νέα κυβέρνηση, μια οικονομική κρίση πρωτόγνωρη σε εξέλιξη, υπάρχει δηλαδή αρκετό υλικό και εντός και εκτός του χώρου για να κουβεντιάσουμε μέσα από ένα συνέδριο, το οποίο αποτελεί την κορωνίδα των διαδικασιών μας και την πιο κατακτημένη δημοκρατική διαδικασία που έχουμε ως χώρος".

Δ. Βίτσας: Ούτε στη Θεσσαλονίκη συνεργασία

Στις αποφάσεις της Π.Γ. για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας και της στάσης του ΣΥΝ στους τρεις μεγάλους δήμους της χώρας, αναφέρθηκαν χθες κορυφαία στελέχη του κόμματος με ραδιοφωνικές τους παρεμβάσεις.

"Δεν είναι αναγκαίο να καταλήγουμε πάντα με ομοφωνία", είπε ο γραμματέας του ΣΥΝ, Δημήτρης Βίτσας, ωστόσο, σχολίασε (ρ/σ "Στο Κόκκινο") ότι "δεν είναι πάντα αναγκαίο να εκφωνείται κάτι πριν συζητηθεί στα αρμόδια όργανα. Αυτό είναι ένα ζήτημα που ταλαιπωρεί τον κόσμο του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν αφορά μόνο τον Φ. Κουβέλη αλλά κυρίως μια πρακτική που έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό δηλαδή πρώτα να εξαγγέλλονται και μετά να γίνεται συζήτηση στα αρμόδια όργανα".

Τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ στις τρεις μεγάλες πόλεις, διευκρινίζοντας ότι αυτό ισχύει και για τη Θεσαλονίκη. Ο Π. Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι ο ΣΥΝ θα ακουλουθήσει τις βασικές κατευθύνσεις που είχε και στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2006, επαναλάμβανοντας ότι ο ΣΥΝ θα απευθυνθεί στους Οικολόγους Πράσινους αλλά και γενικότερα στο χώρο της οικολογίας.

Σε σχέση με το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας ο Δ. Βίτσας είπε: "Γιατί να δώσουμε ένα κλίμα ότι μπορούμε να συνεννοούμαστε με αυτή την κυβέρνηση που ασκεί τις συγκεκριμένες πολιτικές και μην ξεχνάτε ότι δεν επιλέγει ο κ. Παπούλιας το τι θα προτείνει, αλλά η κυβέρνηση. Άρα γιατί να δώσουμε εμείς αυτό το σήμα; Η δικής μας η άποψη είναι ότι αυτή την στιγμή χρειάζεται μια συνολική σύγκρουση με την πολιτική της κυβέρνησης, που κύρια εκφράζεται στο οικονομικό πεδίο".

Φ. Κουβέλης: Όχι στην περιχαράκωση του ΣΥΝ

Ο Φώτης Κουβέλης επανέλαβε (ρ/σ ΑΝΤ1) τις έντονες διαφωνίες του για τις αποφάσεις της Π.Γ., ενώ μίλησε για τις δυσκολίες που υπάρχουν στη συνύπαρξη με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "δίνουμε τη μάχη να μην φτάσουμε στο σημείο της αποχώρησης". Αναφερόμενος στην απόφαση της Π.Γ. του ΣΥΝ είπε ότι δεν μπορεί να εξάρεις το έργο του Κάρολου Παπούλια από την μια και από την άλλη να μην στηρίζεις την υποψηφιότητα, ενώ για τις δημοτικές εκλογές ανέφερε πως ο ΣΥΝ οφείλει να μην περιχαρακώνεται, αλλά να ζητά ευρύτερες συμμαχίες.

Δ. Παπαδημούλης: Θα στηρίξουμε την απόφαση της Π.Γ.

Από την πλευρά του ο Δ. Παπαδημούλης, αν και δήλωσε (ρ/σ ΑΛΦΑ) ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να στηρίξει την υποψηφιότητα Παπούλια, τόνισε ότι "από τη στιγμή όμως που κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε να καταθέσουμε, παρόλη τη μεγάλη εκτίμηση που τρέφουμε όλοι μας στο πρόσωπο του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας, μια άλλη υποψηφιότητα από το χώρο της Αριστεράς, είμαι βέβαιος ότι όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξουν αυτή τη θέση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου